21.3.2024

Stručni skup osnaženi volonterski centar

U organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, od 18. do 20. ožujka 2024. godine, održan je stručni skup volonterskih centara Republike Hrvatske pod nazivom „Novi horizonti volontiranja: inovacije, trendovi, zagovaranje“. Na ovom značajnom skupu, sudjelovali su voditelji i predstavnici volonterskih centara, među kojima su bili i angažirani djelatnici Humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“.

Kroz raznovrsne radionice, rasprave i prezentacije, sudionici su imali priliku steći vrlo korisne informacije o rezultatima nedavnih volonterskih inicijativa, programa i istraživanja. Također, dobili su uvid u aktualne trendove, korisne alate te obrazovne programe u području upravljanja volonterstvom, kao i priručnike posvećene temi volontiranja.

Istaknuta tema skupa bila je izrada lokalnih strategija volontiranja. U godini u kojoj se očekuje nacionalna strategija volonterstva, koja će biti ključna za izgradnju infrastrukture volonterstva u Hrvatskoj, bilo je posebno zanimljivo čuti inicijative za izradu lokalnih planova. Takvi planovi su bitni jer služe kao temelj za povezivanje različitih dionika u zajednici, podizanje razine i kvalitete volonterskih programa te izgradnju kulture volontiranja i građanskog aktivizma.

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ također je aktivno sudjelovala na skupu, ističući svoj doprinos kreiranju kulture suradničke zajednice kroz provedbu projekata Europskih snaga solidarnosti, sufinanciranih od strane Europske Unije, te kroz aktivnosti Lokalnog volonterskog centra „Pomozimo zajedno“, koji je podržan sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ovaj skup predstavlja važan korak u jačanju volonterstva u Hrvatskoj, potičući razmjenu iskustava i ideja među dionicima volonterstva te potičući stvaranje sinergije u ostvarivanju ciljeva u korist zajednice i njenih članova.

Preuzmi

Ostale vijesti

Oduševljeni muzejima

Tijekom nekoliko zimskih dana koji su iznenadili Zagreb, korisnici Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" imali su priliku uživati u posjetama dva izvanredna zagrebačka muzeja - Tehničkom muzeju Nikola Tesla i Muzeju Iluzija.

Pročitaj

Molitvena druženja s korisnicima pomoći

Večeras smo se ponovno okupili u duhu utjehe, topline i zajedništva kako bismo zajedno molili za sve korisnike pomoći Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" i sve bolesnike koji se nalaze na liječenju.

Pročitaj

Za život u zajednici II

U okviru programa "Za život u zajednici II", koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, održana je edukacija na temu poremećaja spavanja, koja predstavlja izazov za mnoge starije osobe i osobe s invaliditetom.

Pročitaj