NOVOSTI

Saznajte sve najnovije vijesti iz naše udruge

7.3.2023

VEČERNJAKOVA DOMOVNICA 2023.

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ je i ove godine imala čast biti dijelom događaja na kojem se dodjeljuju nagrade najpopularnijim Hrvatima izvan Hrvatske - Večernjakova domovnica 2023., jer ovo je iznimno važno mjesto kad je u pitanju promocija rada i djelovanja udruge izvan okvira Lijepe naše.
11.2.2023

SVJETSKI DAN BOLESNIKA – „POBRINI SE ZA NJEGA“ NA DJELU U SVJEDOČANSTVU NAŠE KORISNICE TAJANE

„Svjetski dan bolesnika, naime, ne poziva samo na molitvu i blizinu s onima koji pate, nego također ima za cilj senzibilizirati Božji narod, zdravstvene ustanove i civilno društvo za novi zajednički hod naprijed.
2.2.2023

POMOZIMO ZAJEDNO BESKUĆNICIMA II - INFO KUTAK

U sklopu trogodišnjeg programa Pomozimo zajedno beskućnicima II naši volonteri jednom tjedno sudjeluju u podjelama hrane i u socijaliziranju sa osobama koje su u skrivenom beskućništvu.
27.1.2023

ZA-JEDNO.HR – ODRŽAN OKRUGLI STOL O UTJECAJU I ZNAČAJU HRVATSKIH INTELEKTUALACA U ISELJENIŠTVU

U prostorijama Humanitarne „fra Mladen Hrkać“ na Kvaternikovom trgu u Zagrebu, u partnerstvu s udrugom Hrvatska uzdanica, održan je okrugli stol na temu „Utjecaj i značaj hrvatskih intelektualaca u iseljeništvu“.
8.1.2023

ZNANSTVENA ISTRAŽIVANJA I STRUČNI RADOVI-PROJEKT ZA-JEDNO.HR

Izrađeni su znanstveni i stručni radovi na temu suvremenih motivacijskih ciklusa migriranja mladih Hrvatske.
17.12.2022

ZNANSTVENO ISTRAŽIVANJE O MOTIVACIJSKIM CIKLUSIMA MIGRIRANJA MLADIH HRVATSKE-PROJEKT ZA-JEDNO.HR

Hrvatsko katoličko sveučilište partner je na projektu ZA-JEDNO.HR - zaJEDNO srce, jedna duša, jedna HRVATSKA sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda. U sklopu ovog projekta provedeno je istraživanje „Suvremeni motivacijski ciklusi migriranja mladih Hrvatske u kontekstu općih migracijskih procesa u Hrvatskoj – empirijska analiza“ s nositeljem istraživanja Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar.
20.11.2022

POSJET I DONACIJA GRANIČNE POLICIJE BIH

Danas su prostorije Predstavništva Udruge u Širokom Brijegu posjetili predstavnici Granične policije Bosne i Hercegovine koji su tom prigodom uručili i donaciju za korisnike pomoći o kojima skrbi Udruga.
11.11.2022

DOBITNICI NAGRADE „GORDANA JELIĆ“ KROZ GODINE – OSVRT LJERKE BRALO KAO NAJBOLJE VOLONTERKE U BOSNI I HERCEGOVINI U 2019. GODINI

Ljerka Bralo je za najbolju volonterku u Bosni i Hercegovinu u 2019. godini izabrana kao dugogodišnja članica i volonterka Udruge građana Svjetlo iz Viteza.
9.11.2022

KREATIVNE BOŽIĆNE RADIONICE – ZAGREB

Na kreativnoj radionici, održanoj jučer u Zagrebu, s nama su bili naši korisnici pomoći i volonterke koje su dio naše obitelji već dugi niz godina.