26/10/2023

Ljerka Jagar

Zovem se Ljerka Jagar. Imam 72 godine i živim u Zagrebu. Sudjelovala sam u dva projekta koja provodi humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ – projekt „REBRAND HR – Rehabilitirani branitelj Domovine Hrvatske“ i projekt  „Za život u zajednici“.

U okviru projekta REBRAND HR bilo je divnih druženja što je meni jako trebalo uz veoma pozitivno djelovanje, počevši od razgovora s psihologom, osobljem na projektu, od radionica u zatvorenom do radionica u prirodi, sadnje cvijeća, uz veseli smijeh kao i pozitivno druženje.

Mnogo nam je pomoglo što smo imali i pomoć u kući kao i pakete s osnovnim namirnicama, preko njihovog još jednog europskog projekta „Budi tu-trebam te“, na čemu sam im zauvijek zahvalna.

Na projektu „Za život u zajednici“ sam uključena u razne aktivnosti kao što je izrada origamija na radnoj terapiji, razgovori s psihologom i različite edukacije jer me veselilo nešto naučiti. A pogotovo mi znači što se družim s divnim osobama koje tamo rade, kao i volonterima i drugim sudionicima. To druženje nam daje volju i veselje za dolazak idući puta i od tamo odlazimo puni pozitivne energije koju dobivamo uz osmijeh i razgovor. Nadam se da će ti programi dugo trajati, jer nam poboljšavaju život, raspoloženje i pozitivno djeluje na našu psihičko i fizičko zdravlje, zahvaljujući divnim osobama koje rade u humanitarnoj udruzi „fra Mladen Hrkać“. Kada idem na bilo koju od aktivnosti, ja se osjećam kao da idem na nedjeljni obiteljski ručak. Opušteno i sretno. To je moja druga obitelj."

Najljepše im se zahvaljujem na tom osjećaju!

 28. 10. 2022.