3.6.2024

Zoro - Izložba u prostorijama Zagrebačke županije

Prošlog tjedna, Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ uspješno je organizirala izložbu radova pod nazivom ZORO – Zajedno Odabiremo Ravnopravnost i Osnažujemo, u suradnji s programskim partnerom Zagrebačkom županijom. Ova izložba predstavila je radove koji su nastali kao rezultat programa namijenjenog djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Program ZORO proizlazi iz ranijih inicijativa Udruge usmjerenih na podršku djeci s teškoćama u razvoju. Cilj programa je pružanje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga kako bi se podržale djeca s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom, te njihovi roditelji ili udomitelji, u stvaranju inkluzivne okoline.

Aktivnosti programa uključuju širok spektar podrške, uključujući individualnu i grupnu psihosocijalnu podršku, edukacije, radno-okupacijske i kreativne aktivnosti te igraonice. Osim što olakšava dnevne obaveze roditeljima, program im pruža podršku u boljem usklađivanju privatnog i profesionalnog života. Za djecu, program pruža priliku za jačanje socijalnih vještina, samostalnosti i samopouzdanja te razvijanje njihovog punog potencijala.

Važno je istaknuti da program ZORO ima podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, što omogućuje njegovu kontinuiranu provedbu i razvoj.

Izložba radova, koja je održana u Zagrebačkoj županiji, bila je prilika da se javnosti predstave ostvareni rezultati programa te da se istakne važnost inkluzije i podrške osobama s teškoćama u razvoju u zajednici.

Više informacija o izložbi i samom programu možete pronaći na službenoj stranici Zagrebačke županije: https://www.zagrebacka-zupanija.hr/.../izlozba-radova....

Preuzmi

Ostale vijesti

Slavimo rođendan!

Na današnji dan prije 12 godina napravljeni su prvi koraci na putu nesebičnog služenja i pomaganja čovjeku u potrebi.

Pročitaj

Hrvatska volontira!

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ aktivno je sudjelovala u 14. kampanji „Hrvatska volontira“, koju je organizirao Hrvatski centar za razvoj volonterstva tijekom svibnja 2024. godine. Fokus ovogodišnje kampanje bio je podizanje svijesti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana u promicanju vrijednosti Europske unije.

Pročitaj

Zoro - Izložba korisnika udruge

Prošlog tjedna, Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ uspješno je organizirala izložbu radova pod nazivom ZORO – Zajedno Odabiremo Ravnopravnost i Osnažujemo, u suradnji s programskim partnerom Zagrebačkom županijom.

Pročitaj