16.4.2024

Za život u zajednici II - Edukacija "Kako ublažiti poremećaje spavanja"

U okviru programa "Za život u zajednici II", koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, održana je edukacija na temu poremećaja spavanja, koja predstavlja izazov za mnoge starije osobe i osobe s invaliditetom. Ova edukacija, koja se održala u utorak, 9. travnja 2024. godine na Trgu Eugena Kvaternika 9, predstavljala je interaktivnu radionicu koja je kombinirala vježbe, predavanja i raspravu.

Sudionici radionice imali su priliku naučiti o različitim aspektima poremećaja spavanja, uključujući uzroke, brojnost i kompleksnost mogućih faktora koji doprinose ovom problemu. Kroz predavanja i raspravu istaknuti su načini i postupci kako se nositi s poteškoćama u spavanju, kako osigurati potreban odmor te kako povećati kvalitetu života osoba koje se suočavaju s ovim izazovom.

Program "Za život u zajednici II" provodi Humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać" s ciljem širenja socijalnih usluga u zajednici i povećanja kvalitete života te socijalne uključenosti starijih osoba i teško bolesnih odraslih osoba. Edukaciju su podržale snažne volonterske snage ove Udruge, uključujući volonterku Europskih snaga solidarnosti i volonterku Lokalnog volonterskog centra Pomozimo zajedno.

Važno je istaknuti da program Europskih snaga solidarnosti, čiji je provoditelj također Humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać", sufinancira Europska Unija. Humanitarna udruga "fra Mladen Hrkać" također provodi program Lokalnog volonterskog centra Pomozimo zajedno, uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Ova inicijativa predstavlja značajan korak u pružanju podrške i pomoći onima kojima je to najpotrebnije u našoj zajednici.

Preuzmi

Ostale vijesti

Nova publikacija o uslugama u zajednici

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ kroz svoju osnovnu aktivnost skrbi za oboljele koji dolaze na liječenje u Zagreb i članove njihove obitelji, te kroz brojne nacionalne i europske projekt, kontinuirano doprinosi širenju usluga u zajednici i doprinosi stvaranju mreže pružatelja socijalnih usluga.

Pročitaj

Oduševljeni muzejima

Tijekom nekoliko zimskih dana koji su iznenadili Zagreb, korisnici Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" imali su priliku uživati u posjetama dva izvanredna zagrebačka muzeja - Tehničkom muzeju Nikola Tesla i Muzeju Iluzija.

Pročitaj

Molitvena druženja s korisnicima pomoći

Večeras smo se ponovno okupili u duhu utjehe, topline i zajedništva kako bismo zajedno molili za sve korisnike pomoći Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" i sve bolesnike koji se nalaze na liječenju.

Pročitaj