29.3.2024

Radna terapija priprema za Uskrs

Radna terapija Uskrs

U srijedu, 27. ožujka 2024. godine, Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ održala je radnu terapiju u sklopu programa "Za život u zajednici II", koji je namijenjen osobama starije životne dobi i teško bolesnim osobama. Ovaj program ima za cilj pružiti kvalitetne usluge u zajednici i proširiti njihov broj kako bi se osigurala podrška za ove ranjive skupine. Projekt provodi navedena udruga, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Tijekom radne terapije, sudionici su se okupili kako bi zajedno bojali pisanice i izrađivali prigodne ukrasne predmete uoči najvećeg katoličkog blagdana. Osim što su sudionici imali priliku izraziti svoju kreativnost i sudjelovati u pripremi za blagdane, ovakve aktivnosti su također pružile priliku za druženje i zajedničko provođenje vremena.

Važno je istaknuti da su na radnoj terapiji sudjelovali i volonteri Europskih snaga solidarnosti, koji su pružali podršku u provedbi aktivnosti Udruge. Program Europskih snaga solidarnosti, čiji je provoditelj Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“, sufinancira Europska Unija.

Ova aktivnost je još jedan primjer angažmana Udruge u pružanju podrške zajednici, posebno ranjivim skupinama, te je pokazatelj suradnje i solidarnosti među različitim dionicima. Sudjelovanje volontera Europskih snaga solidarnosti dodatno obogaćuje rad Udruge i omogućuje širenje njenog pozitivnog utjecaja na lokalnoj razini.

Važno je napomenuti da sadržaj ovog teksta predstavlja isključivo stajalište autora i da Europska komisija nije odgovorna za uporabu informacija sadržanih u njemu.

Preuzmi

Ostale vijesti

Oduševljeni muzejima

Tijekom nekoliko zimskih dana koji su iznenadili Zagreb, korisnici Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" imali su priliku uživati u posjetama dva izvanredna zagrebačka muzeja - Tehničkom muzeju Nikola Tesla i Muzeju Iluzija.

Pročitaj

Molitvena druženja s korisnicima pomoći

Večeras smo se ponovno okupili u duhu utjehe, topline i zajedništva kako bismo zajedno molili za sve korisnike pomoći Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" i sve bolesnike koji se nalaze na liječenju.

Pročitaj

Za život u zajednici II

U okviru programa "Za život u zajednici II", koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, održana je edukacija na temu poremećaja spavanja, koja predstavlja izazov za mnoge starije osobe i osobe s invaliditetom.

Pročitaj