2.2.2023

Pomozimo zajedno beskućnicima II - info kutak

U sklopu trogodišnjeg programa Pomozimo zajedno beskućnicima II naši volonteri jednom tjedno sudjeluju u podjelama hrane i u socijaliziranju sa osobama koje su u skrivenom beskućništvu. Volonteri kroz kontinuirani angažman i često volontiranje nastoje identificirati potrebe s korisnika, s njima razgovarati i ponuditi im informacije koje im mogu olakšati svakodnevno funkcioniranje i ponukati ih na izlazak iz beskućništva. Volonteri obavljaju ulogu informiranja o socijalnim i zdravstvenim uslugama, te o dostupnim programima u zajednici koji su na raspolaganju osobama u riziku od siromaštva i osobama koje kližu prema beskućništvu.

Program Pomozimo zajedno beskućnicima II sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Preuzmi

Ostale vijesti

Oduševljeni muzejima

Tijekom nekoliko zimskih dana koji su iznenadili Zagreb, korisnici Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" imali su priliku uživati u posjetama dva izvanredna zagrebačka muzeja - Tehničkom muzeju Nikola Tesla i Muzeju Iluzija.

Pročitaj

Molitvena druženja s korisnicima pomoći

Večeras smo se ponovno okupili u duhu utjehe, topline i zajedništva kako bismo zajedno molili za sve korisnike pomoći Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" i sve bolesnike koji se nalaze na liječenju.

Pročitaj

Za život u zajednici II

U okviru programa "Za život u zajednici II", koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, održana je edukacija na temu poremećaja spavanja, koja predstavlja izazov za mnoge starije osobe i osobe s invaliditetom.

Pročitaj