2.2.2023

Pomozimo zajedno beskućnicima II - info kutak

U sklopu trogodišnjeg programa Pomozimo zajedno beskućnicima II naši volonteri jednom tjedno sudjeluju u podjelama hrane i u socijaliziranju sa osobama koje su u skrivenom beskućništvu. Volonteri kroz kontinuirani angažman i često volontiranje nastoje identificirati potrebe s korisnika, s njima razgovarati i ponuditi im informacije koje im mogu olakšati svakodnevno funkcioniranje i ponukati ih na izlazak iz beskućništva. Volonteri obavljaju ulogu informiranja o socijalnim i zdravstvenim uslugama, te o dostupnim programima u zajednici koji su na raspolaganju osobama u riziku od siromaštva i osobama koje kližu prema beskućništvu.

Program Pomozimo zajedno beskućnicima II sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Preuzmi

Ostale vijesti

Radna terapija Uskrs

U srijedu, 27. ožujka 2024. godine, Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ održala je radnu terapiju u sklopu programa "Za život u zajednici II", koji je namijenjen osobama starije životne dobi i teško bolesnim osobama.

Pročitaj

Posjet glavne medicinske sestre

Danas su prostorije Udruge posjetila glavna medicinska sestra Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Zdravka Lončar, u pratnji svojih suradnika.

Pročitaj

Stručni skup

U organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, od 18. do 20. ožujka 2024. godine, održan je stručni skup volonterskih centara Republike Hrvatske pod nazivom „Novi horizonti volontiranja: inovacije, trendovi, zagovaranje“.

Pročitaj