29.4.2024

Oduševljeni muzejima

Tijekom nekoliko zimskih dana koji su iznenadili Zagreb, korisnici Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" imali su priliku uživati u posjetama dva izvanredna zagrebačka muzeja - Tehničkom muzeju Nikola Tesla i Muzeju Iluzija. Ovaj izlet predstavljao je dragocjenu priliku za korisnike udruge da se maknu iz svakodnevnih terapija i liječenja te provedu vrijeme u uzbudljivim i edukativnim aktivnostima.

Odlazak na liječenje u Zagreb predstavlja izazov za sve korisnike udruge. To znači napustiti dom, obitelj i prijatelje te se suočiti s terapijama i tretmanima koji nisu uvijek laki ni ugodni. Posebno teško može biti najmlađim korisnicima, koji se moraju prilagoditi novoj sredini i rutini dok se bore sa svojim zdravstvenim izazovima.

U Humanitarnoj udruzi "fra Mladen Hrkać", važno je da se korisnici osjećaju kao kod kuće i da imaju priliku za druženje, zabavu i stvaranje prijateljstava. Stoga, udruga se trudi organizirati raznolike aktivnosti koje su prilagođene potrebama i interesima djece koja privremeno borave u Zagrebu. Ovaj izlet u muzeje predstavljao je samo jedan od mnogih načina na koje udruga pokušava olakšati boravak korisnicima u gradu.

Ova aktivnost provedena je u sklopu programa Lokalnog volonterskog centra Pomozimo zajedno i programa ZORO - Zajedno Odabiremo Ravnopravnost i Osnažujemo djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, koji se sufinanciraju sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Zahvaljujući podršci dragih volontera i susretljivosti Tehničkog muzeja Nikola Tesla i Muzeja Iluzija, korisnici udruge su imali nezaboravno iskustvo koje će im sigurno pružiti mnogo radosti i lijepih uspomena.

Preuzmi

Ostale vijesti

Nova publikacija o uslugama u zajednici

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ kroz svoju osnovnu aktivnost skrbi za oboljele koji dolaze na liječenje u Zagreb i članove njihove obitelji, te kroz brojne nacionalne i europske projekt, kontinuirano doprinosi širenju usluga u zajednici i doprinosi stvaranju mreže pružatelja socijalnih usluga.

Pročitaj

Oduševljeni muzejima

Tijekom nekoliko zimskih dana koji su iznenadili Zagreb, korisnici Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" imali su priliku uživati u posjetama dva izvanredna zagrebačka muzeja - Tehničkom muzeju Nikola Tesla i Muzeju Iluzija.

Pročitaj

Molitvena druženja s korisnicima pomoći

Večeras smo se ponovno okupili u duhu utjehe, topline i zajedništva kako bismo zajedno molili za sve korisnike pomoći Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" i sve bolesnike koji se nalaze na liječenju.

Pročitaj