11.11.2022

Dobitnici nagrade „Gordana Jelić“ kroz godine osvrt Ljerke Bralo kao najbolje volonterke u BiH u 2019. godini

Ljerka Bralo je za najbolju volonterku u Bosni i Hercegovinu u 2019. godini izabrana kao dugogodišnja članica i volonterka Udruge građana Svjetlo iz Viteza. Ona je jedna je od onih osoba čiji životni put, obilježen teškim i bliskim gubicima, svakoga ostavi bez riječi. Ali u svemu tome ona izaziva iznimno poštovanje i divljenje, jer svaki svoj dan počinje i završava s mišlju kako mogu pomoći i olakšati svom bližnjemu ukazujući mu da je život itekako vrijedan borbe.

Što za Ljerku predstavlja volontiranje i zašto je važno stalno osluškivati potrebe drugih oko sebe, pročitajte u dijelu njenog osvrta u nastavku.

„Volontiraj i uživaj dragi čovječe! Zašto? Jer, srce ti je građeno i ispunjeno ljubavlju koju trebaš i možeš darivati drugima. U mom humanitarnom volonterskom radu, susretala sam se sa mnogim izazovima. Ali istovremeno i sa lijepim i radosnim trenutcima - kada vidiš da si nekome donijela malo radosti, izmamila osmijeh na licu pa čak i suzu radosnicu. Radomu našoj udruzi „Svjetlo“, na bilo kojem projektu koji smo realizirale kroz ove godine, ja sam samo sve više „rasla“ i svakodnevno nastojala otvoriti novi prozorčić srca kroz koji će proći uvijek nova zraka sunca za ČOVJEKA u potrebi. Danas kada je ovaj svijet u nekoj stalnoj žurbi i strci i kada na prvu izgleda da „sve imamo“, kada je velikoj većini bitno ono izvanjsko i ono što oko vidi, sve manje zapažamo ljude u potrebi, a nažalost ima ih. Svakim danom sve više. I zato mislim da volontera nikad dosta. Nikad dosta ljubavi i razumijevanja za drugoga - za brata i čovjeka u potrebi. Naravno da bih željela da se što više mladih ljudi uključi u to i čvrsto vjerujem da će ih biti.“

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Prve prijave već pomalo pristižu i nema sumnje da članove Odbora za dodjelu nagrade i ove godine čeka težak posao. Prijavite osobe za koje vi smatrate da zaslužuju nositi ovu titulu jer vjerujemo da će im to biti još veća motivacija za daljnje predano i nesebično djelovanje na korist najpotrebitijih članova našeg društva.

Rok za podnošenje prijava kandidata je ponedjeljak,28. studenoga, a sve što trebate znati o proceduri prijave kandidata možete pronaći na službenoj stranici udruge te stranici Lokalnog volonterskog centra udruge „Pomozimo zajedno“.

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ osnivač je Lokalnog volonterskog centra „Pomozimo zajedno“, a aktivnost izrade i dodjele nagrade provodi se u sklopu istoimenog projekta kojeg sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

#pomozimozajedno

#volonteri #nagradagordanajelic

Preuzmi

Ostale vijesti

Odabrani dobitnici volonterske nagrade „Gordana Jelić“

Pročitaj

Javni poziv za izbor najboljeg volontera u 2023

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ poziva sve zainteresirane fizičke i pravne osobe

Pročitaj

Svi sveti i dušni dan

Mnogi od nas će danas i sutra pohoditi groblja i paliti svijeće za naše pokojne.

Pročitaj