Budi dio projekta
izgradnje doma tijekom liječenja.

Pomozite u realizaciji projekta koji se sastoji od kupnje i adaptacije Kuće fra Mladen Hrkać u Zagrebu u kojoj će tisuće osoba dobiti besplatan smještaj i topao dom u blizini bolnice u Zagrebu.

Doniraj

Naš rad i djelovanje su dovedeni u pitanje.

Vaša pomoć nam je potrebna. Pomozite nam da nastavimo pružati pomoć osobama koje dolaze na liječenje u Zagreb.

Doniraj

Već više od 10 godina pomažemo osobama koje iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine pa i šire dolaze u Zagreb na liječenje. Pomoć se ogleda kroz osiguravanje smještaja, prehrane, prijevoza, higijenskih potrepština, administrativne pomoći, pomoći pri nastavku školovanja za oboljelu djecu te pomoći pri nastavku liječenja u inozemstvu. Pomažemo svakom čovjeku, bez obzira na spol, dob, vrstu bolesti, socijalni status, vjeroispovijest i nacionalnost. Osim oboljelim osobama pomažemo i ostalim ugroženim skupinama društva poput djece sa poteškoćama u razvoju, beskućnika, osoba sa invaliditetom, starijih i nemoćnih, branitelja i ratnih stradalnika.  Sva pomoć i podrška koju pružamo je za sve korisnike potpuno besplatna.

Od osnutka do danas smo pomogli više od 11.400 osoba a kroz naš rad smo okupili više od 200.000 osoba iz cijelog svijeta, kao donatore, članove ili volontere. Za naš rad smo nagrađeni brojnim nagradama i priznanjima te ističemo nagradu „Europski građanin“ koju nam je dodjelio Europski parlament, posebno priznanje „Didak“ koje nam je dodijelila Hercegovačka franjevačka provincija, nagradu Večernjakov pečat koju dodjeljulje Večernji list, nagradu Lice dobrote koju dodjeljuje Jutarnji list te nagradu Ponos Hrvatske koju dodjeljuje list 24 sata.

Sve do nedavno smo djelovali u 8 stambenih kapaciteta u kojima smo mogli istovremeno primiti do 18 obitelji ili do 67 osoba. Posjedovali smo i kapacitete prilagođene osobama sa invaliditetom te osobama koje trebaju strogu izolaciju. Posjedujemo dva vozila za prijevoz osoba sa invaliditetom. Licencirani smo pružatelji socijalnih usluga te smo upisani u Registar pravnih osoba i obrtnika koji pružaju socijalne usluge. Sve navedeno nas čini vodećom organizacijom u pružanju socijalnih usluga teško oboljelim osobama u Republici Hrvatskoj.Stanove i kuće koji su na raspolaganju za besplatan smještaj teško oboljelih osoba i članova njihovih obitelji ili drugih osoba u pratnji Udruga je koristila na temelju ugovora o najmu te je uz pomoć donatora podmirivala visoke troškove najamnine i prilagodbe prostora potrebama oboljelih osoba. Na žalost, zbog isteka ugovora o najmu i trenutnog stanja na tržištu nekretnina, inflacije i uvođenja Eura, primorani smo napustiti 7 od 8 smještajnih kapaciteta do 30.06.2023.g.

Vlasnici nekretnina nisu voljni potpisati dugoročne Ugovore o najmu zbog inflacije i svakodnevnih poskupljenja. Nekretnine koje smo do sada koristili smo primorani napustiti, a nove nekretnine iz istih razloga ne uspijevamo unajmiti. Jedino rješenje koje se nameće su vlastiti kapaciteti  Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać u kojima bi neometano i dugoročno mogla provoditi i planirati aktivnosti smještaja osoba na liječenju daleko od doma, bez straha da od isteka ugovora o najmu i nemogućnosti prilagodbe određenih stambenih prostora potrebama korisnika koji su osobe s invaliditetom.

Istraživanjem tržišta nekretnina smo pronašli odgovarajuću nekretninu, veličine 750 m2, nedaleko od Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Struktura same nekretnine, lokacija, veliko dvorište, prometna povezanost, mirni dio grada u neposrednoj blizini Maksimirske šume, savršeno odgovaraju potrebama naših korisnika te nam se ova nekretnina čini idealnim rješenjem za naše korisnike. U navedenoj nekretnini bi osigurali smještaj za 13 obitelji istovremeno ili za do 49 osoba što bi nam osiguralo sigurnost i nesmetan rad u budućnosti. Cijena navedene nekretnine iznosi 400.000 eura. Vlastitim sredstvima smo osigurali iznos od 280.000 eura dok preostali iznos potreban za kupovinu nekretnine u iznosu od 120.000 eura planiramo prikupiti kroz donacije.

Vaša pomoć nam je prijeko potrebna.

Pomozite nam da nastavimo pružati pomoć osobama koje dolaze na liječenje u Zagreb.

Hvala svima, u ime svih korisnika pomoći Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać.

Humanitarni broj za HR

Pozivom na broj donirate 0,83€

060 9999

Humanitarni broj za BiH

Pozivom na broj donirate 2KM

17000

11.400
registriranih korisnika
241.000
osiguranih obroka
98.000
sati psihološke podrške
72.500
ostvarenih noćenja